Rookie Smart: leren is belangrijker dan weten! (Leadership hack #2)

We tellen af naar het Kennisfestival (15.06.17) en doen dat door enkele leadership hacks uit het boek Wavemakers (najaar 2017) met jullie te delen. Hier deel 2.

Hack:          ‘Wees rookie smart’

Tags:           Versneld leren, doen is de beste manier van denken, zinzone

Auteurs:     Hans van der Loo, Patrick Davidson & Martijn Arets.

We hebben de afgelopen jaren tientallen succesvolle startups bestudeerd en honderden wavemakers gesproken. Steeds weer opnieuw werden wij verrast door het gemak waarmee men aan de slag gaat, ook al begeeft men zich op vrijwel onbekend terrein.

Neem nou, die wavemakers: leiders en volgers die niet alleen op golven van vernieuwing gedijen, maar ook zelf golven veroorzaken. Die hebben vrijwel nooit een bedrijfskundige opleiding gevolgd of een leiderschapsprogramma gevolgd. Daar hebben ze geen tijd voor. En ze zien er het nut niet van in.

Hoe leren ze dan hoe het moet? Gewoon, door te doen.

Hoe leren ze dan hoe het moet? Gewoon, door te doen. Door hun ambities goed voor ogen te houden en zich dagelijks af te vragen hoe ze deze zo goed en snel mogelijk kunnen aanvliegen. Maar ook door heel gericht informatie te verzamelen. Door urenlang naar video’s van hun voorbeelden te kijken en daaruit te pakken wat men denkt te kunnen gebruiken. Door boeken te lezen. Door standpunten in te nemen en deze via social media te verspreiden: je krijgt dan automatisch positieve of negatieve feedback terug.

Onbevangen en nieuwsgierig. Vragen stellen, luisteren en gericht naar noodzakelijke kennis op zoek gaan. Nadenken over je ervaringen en als deze minder positief uitvallen, onmiddellijk het roer wenden en overschakelen op een andere mogelijkheid. Continu leren. Voor zover daar sprake van is, oude ballast loslaten. En vooral niet teveel luisteren naar de generieke mening van zelfverklaarde experts. Daarvoor in de plaats kun je beter te rade gaan bij de juiste bron die jou verder kan brengen (zie wavemakers leadership hack #1)

De kans is groot dat je je kop stoot

Wat is het voordeel van deze houding, die ook wel wordt getypeerd als ‘Rookie Smart’? Dat je niet overweldigd wordt door bergen nutteloze informatie. Dat je snel kunt handelen en schakelen. Dat je niet in je comfortzone blijft hangen, maar continu op zoek gaat naar nieuwe mogelijkheden. Dat je automatisch verbinding zoekt met anderen die het misschien wél weten.

Zijn er ook nadelen aan Rookie Smart verbonden? Jazeker. De kans is groot dat je ergens tegen een muur aanloopt en je kop stoot. Of dat je faalt. Niet erg, als je er maar snel genoeg van leert. Een ander nadeel is wat moeilijker te bestrijden: als onwetendheid keer op keer tot succes leidt, kan daaruit makkelijk een overmoedige of zelfs arrogante houding groeien. De reeks van schandalen die vooraanstaande bedrijven als Uber (gesjoemel met software, vrouwonvriendelijke cultuur, CEO die taxichauffeur uitscheldt) en Airbnb (van Great Placet to Work plotseling tot een ‘giftige werkomgeving’ afgezakt) recentelijk trof, bewijst dat het niet allemaal van een leien dakje gaat. Het is te hopen en te verwachten dat de wavemakers binnen deze bedrijven deze negativiteit bestrijden op een wijze die bij een Rookie Smart past: door zo snel mogelijk zo veel mogelijk te leren!

——————————————————————————————————

Op 15 juni, tijdens het Kennisfestival, staan Hans van der Loo, Patrick Davidson en Martijn Arets op het Wavemakers podium. Ze organiseren daar drie workshops (met wavemakers uit bedrijfsleven en overheid) en presenteren de kern van het boek in een interactieve lezing. Meer info.

Op 22 juni, tijdens het seminar Nieuw Leiderschap zal co-auteur Patrick Davidson optreden als dagvoorzitter en spreker. Korte video. Verder met Danielle Braun, Ap Dijksterhuis, Allard Droste en Joep Schrijvers. Meer info.

Het boek met daarin onder meer de leadership hacks van wavemakers uit binnen- en buitenland, uit bedrijfsleven en overheid, verschijnt dit najaar bij Vakmedianet.