Longread: ‘Een internet of people is toch veel mooier?’

Vorige week verscheen het nieuwe boek van Andrew Keen ook in Europa. How to Fix the Future is de hoopvol klinkende titel van de in Californië woonzame Brit die we kennen van zijn kritische boek The Internet is Not the Answer

Daarin schetste Keen de gevolgen van de digitale revolutie op economie, samenleving en cultuur. In zijn nieuwe boek gaat de scepticus Keen op zoek naar oplossingen. Patrick Davidson en Hans van der Loo lazen het nieuwe boek en legden Keen 10 vragen voor.

Met zijn vorige boek was Keen drie jaar geleden een van de eersten die een kritisch tegengeluid liet horen bij de exponentiële groei van technologiebedrijven. Inmiddels heeft Keen veel navolging gekregen. Silicon Valley, waar veel van de technologische ontwikkelingen waarover Keen schreef vandaan komen (denk bijvoorbeeld aan Google, Facebook, Apple en Facebook), ligt onder vuur in de media. Van groeiende inkomensongelijkheid tot aan de verslavende werking van smartphone en social media, van de manier waarop platformen als YouTube meer verdienen dan de artiesten zelf, tot aan de invloed van social media op de Amerikaanse verkiezingen, de afgelopen maanden kwam er een grote tegengolf van kritiek op gang. Interessant is dan ook dat juist Keen vindt dat het tijd is voor een positief geluid en vooral dat het zaak is om oplossingen te zoeken.

Lees verder via ManagementBoek.nl