Hoe gaat Elon Musk om met tegenslag?

Elon Musk heeft betere tijden gekend. Recentelijk vond er opnieuw een dodelijk ongeluk plaats met een Tesla die van een semi-zelfrijdend systeem was voorzien. Verder komt de beloofde massaproductie van zijn nieuwe Tesla model 3 maar niet op gang. Bij gebrek aan heldere perspectieven lieten de beleggers de aandelen afgelopen week links liggen, hetgeen tot een dramatische koersval leidde.

Hoe Elon Musk hierop reageert? Met grappen en grollen. Door net te doen alsof alle tegenspoed hem niet deert. Door de touwtjes nóg strakker in handen te nemen en door nóg harder te werken dan hij al deed. Maar ook zich, indien nodig, van zijn kwetsbare kant te laten zien.

Een dure grap

Op Tweede Paasdag joeg Elon Musk aandeelhouders massaal de stuipen op het lijf. Hij kondigde aan wat al een tijdje in de lucht hing: het failliet van automerk Tesla. Ondanks een enorme uitverkoop van paaseieren kon het bedrijf niet overeind worden gehouden, grapte de CEO van Tesla in zijn tweet. Hij verklaarde dat de onderneming volledig aan de grond zat. Om de malaise te illustreren stuurde hij een foto de wereld in waarop te zien was hoe hij omringd door flessen ‘Teslaquilla’ half bewusteloos tegen een Model 3 aanhing.

De tweet was bedoeld om de veelbesproken financiële problemen van zijn automerk te bagatelliseren, maar het pakte allemaal wat minder gelukkig uit. Aandeelhouders raakten in paniek en de koers ging met bijna 8% onderuit. Achteraf bezien dus een dure grap, die de CEO vele miljarden dollar kostte.

Het lijkt of Elon Musk daar niet mee kan zitten. Sterker nog, naarmate hij zwaarder onder vuur komt te liggen, gaat hij zich recalcitranter gedragen. Het is alsof hij de wereld wil laten zien dat alle tegenspoed hem niet deert. Dat het weliswaar tegenzit, maar dat hij alles onder controle heeft. En dat hij alleen maar kan lachen naar alle neezeggers die zijn ambitieuze en grensverleggende plannen in twijfel trekken.

 

Touwtjes nog strakker in handen

Is het dan een en al jolijt? Geenszins. Als het nodig is, neemt hij als CEO de touwtjes weer volledig in handen. ‘Als CEO moet ik focussen op wat belangrijk is, en als het gaat om de oplossing van ernstige problemen dan ga ik mij daarop richten’, zo twitterde hij deze week nog.Afgelopen zomer al zagen we tweets voorbij komen waarin hij aangaf dag en nacht in gigantische fabriekshallen te verblijven om de productie van zijn nieuwe model elektrische auto vlot te trekken. Om tijd te besparen, sliep hij in een slaapzak die ergens in de fabriekshal lag. Daarbij wist hij zich steevast omringd door zijn beste en meest loyale ingenieurs, met wie hij van tijd tot tijd een feestje op de dak van de fabriek bouwde.

Elon Musk als grappenmaker. Elon Musk als hardwerkende voorman. Maar daarnaast ook Elon Musk die zich van zijn kwetsbare kanten laat zien. Want ook dat is een vorm van omgaan met tegenslag. Toen hij afgelopen zomer met aanhoudende tegenslag bij het opvoeren van de productie van Model 3 werd geconfronteerd, liet hij niet alleen weten dat hij zich in een ‘productiehel’ bevond, maar gaf hij ook aan dat hij zich hierdoor gefrustreerd en gedeprimeerd te voelen. Overigens wist hij aan deze emotionele ontboezeming een meesterlijke draai te geven door zijn volgers op Twitter  – dat zijn er meer dan 20 miljoen – bijna dagelijks op de hoogte te houden van zijn heldhaftige pogingen om aan de productiehel te ontsnappen.

Van een meelijkwekkende figuur was Musk in één klap weer de macho geworden die we inmiddels gewend zijn. Ook deze week gaf hij weer toe ‘car biz is hell’maar dat hij ervan overtuigd is dat ze heel snel kunnen opschalen. “En als dat lukt dan overtreffen we in de moderne tijd zelfs de groei van Ford en het Model T”.

Zover is het nog niet, eerst deze tegenslagen overwinnen. Met humor (over smaak valt te twisten), harder werken en bijspringen waar het nodig is én daar continu over communiceren met je volgers..

 

 

 

Leren denken en innoveren als Elon Musk?

Er zijn nog enkele plaatsen voor de Mini-Masterclass Musk. Voor meer info, lees hier verder.